Piejura logo krasains

✆ 63 123 306               @ piejura@piejuraatkritumi.lv

No šī gada SIA “Atkritumu apsaimniekošanas sabiedrība “Piejūra”” uz konteineru uzlīmēm izmanto standartizētu piktogrammu sistēmu, kas izstrādāta Ziemeļvalstīs un brīvprātīgi tiek ieviesta arī Latvijā, lai atvieglotu cilvēku uztveri un nodotu vienu un to pašu informāciju, neatkarīgi no tā, kur viņi atrodas.

 🚯🚷Piktogramma ir grafisks simbols, rakstu zīme (piemēram, nosacīts attēls), kas apzīmē plašāku jēdzienu (bet ne valodas formas) Lai labāk izprastu piktogrammu nozīmi, tās var papildināt ar rakstisku informāciju.

Mūsu darbības reģionā šobrīd nedrīkst mest tetrapakas šķirošanas konteinerā, jo nevaram nodrošināt to nodošanu pārstrādei gan apjoma, gan noieta tirgus neesamības dēļ. Līdz ar to bez piktogrammu uzlīmēm, jāseko līdzi arī papildu informācijai par šķirošanas iespējām, jo tās mēdz mainīties.

Piemēram, uz bioloģiski noārdāmo atkritumu konteinera ir piktogramma kā ābola serde, bet tas nenozīmē, ka tikai tās tur drīkst mest.

Mēs ceram, ka nākotnē mēs varēsim šķirot arī tetrapakas, kā arī šīs pašas piktogrammas izmantos arī ražotāji, liekot uz visa veida iepakojumiem, līdz ar to palīdzot iedzīvotājiem atpazīt iepakojumu veidus un pareizi šķirot atkritumus.

Skip to content